Financière de l'Echiquier waarschuwt voor minder smallcaps

LFDE en het onderzoeksinstituut MiddleNext publiceren vandaag een onderzoek van de analyse van het segment kleine en middelgrote beursgenoteerde bedrijven ('small' en 'mid' caps) tussen 2000 en 2014.

Deze originele studie onder leiding van Gaël Faijean, manager en verantwoordelijke kwantitatieve analyse bij LFDE, observeert het segment vanuit vier verschillende, complementaire invalshoeken (marktstructuur, beursevolutie, economische evolutie en structuur van het vermogensbeheer van middelgrote bedrijven).

Uit de analyse blijken een aantal lessen van primair belang voor de plaats van Europa in de economische en financiële wereld.

  • Het segment 'small/mid' vertegenwoordigt 78 % van de Europese beursgenoteerde bedrijven voor slechts 3 % van de beurstransacties: een enorm aantal bedrijven met een heel klein transactievolume.
  • Dit segment heeft op jaarbasis een voor risico gecorrigeerde evolutie die 2 keer groter is als die van de 'large'.
  • Deze beursevolutie is het gevolg van een grotere economische dynamiek: 50% van de 'large' waren 'small/mid' in 2000.
  • De dynamiek van de 'small/mid' is dus de motor van de Europese markt: deze stimuleert de economie en de rente op het spaargeld, en bepaalt op lange termijn het aantal 'large caps'.
  • Deze dynamiek wordt bedreigd: het aantal beursgenoteerde 'micro/small' is sinds 2007 met 20% gedaald.
  • Deze daling van het aantal kleine bedrijven bedreigt op lange termijn de vitaliteit van de Europese economie: het aantal 'mid/large' is sinds 2007 al met 5% gedaald.

    ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
    news@valuespectrum.com

    Copyright analist.be B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.