PIMCO: markten volatiel door anticipatie op renteverhoging Fed

Tony Crescenzi van vermogensbeheerder PIMCO legt het verband uit tussen de volatiliteit op de markten en de verwachting dat de Fed de rente gaat verhogen.

De kernpunten van zijn verwachtingen zijn:

De signalen van de Fed dat er een renteverhoging aan zit te komen, hebben in 2015 geleid tot een soort Pavlov-reactie op de financiële markten. Het anticiperen op een eventuele renteverhoging door de Fed is niet zozeer de oorzaak als wel een katalysator van volatiliteit op de markten.

De grootste gevolgen van de ‘spookverhoging’ door de Fed zijn te zien in China, waar onverwachte maatregelen werden genomen om de munt te verzwakken en de export te bevorderen, wat heeft geleid tot een enorme toename van de marktvolatiliteit en een duikvlucht op de wereldwijde aandelenmarkten.

Naarmate de centrale banken in de wereld hun grip op de marktprijzen verliezen, zullen die prijzen meer in beweging komen. PIMCO denkt daarom dat de markten volatiel zullen blijven terwijl ze zich aanpassen aan het verdwijnen van het monetaire beleid uit de crisistijd, ofwel aan de afnemende effectiviteit van dat beleid.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.