NN IP ziet vraag naar multi-asset nog steeds stijgen

Bijna twee derde (65%) van de institutionele beleggers verwacht dat de exposure van collega's naar multi-asset-fondsen in de komende drie jaar zal toenemen, aangezien de zoektocht naar waarde en rendement intensiveert¹.

Valentijnvannieuwenhuijzen
Valentijn van Nieuwenhuijzen

Uit het onderzoek van NN Investment Partners onder institutionele beleggingsmanagers komt naar voren dat één op de zeven respondenten (14%) ervan uitgaat dat deze exposure van beleggers 'enorm' zal toenemen. 29% geeft aan dat deze exposure niet zal veranderen en 2% verwacht dat de exposure in de genoemde periode zal afnemen.

Gevraagd naar de inzet van multi-asset-strategieën vindt 45% van de respondenten dat deze vooral als kern van de portefeuille moeten worden gebruikt. Daar staat tegenover dat 16% deze strategieën vooral ziet als een alternatieve allocatie om portefeuilles te spreiden, 15% vindt het een satellietbelegging die alfa aan een portefeuille toevoegt en 14% beschouwt multi-asset als aanvulling op de eigen intern beheerde portefeuilles.

Valentijn van Nieuwenhuijzen, Hoofd Strategie, Multi- Asset bij NN Investment Partners: "De financiële markten zijn door globalisering meer geïntegreerd en complexer geworden. Dit heeft geleid tot een grotere en snellere verspreiding van informatie, waardoor de markten veel sneller en op een meer complexe manier reageren dan ooit tevoren."

"Gezien deze uitdagingen is het niet verwonderlijk dat beleggers beslissingen liever overlaten aan multi-asset-teams die de technologie en ervaring hebben om deze enorme hoeveelheid informatie te verzamelen en te verwerken en snel kunnen reageren als kansen en bedreigingen zich aandienen."

De sterke voorkeur van beleggers voor multi-asset-fondsen wordt door 75% van de respondenten onderschreven. Zij zien wereldwijde multi-asset-strategieën als een goede belegging die waarde toevoegt. 14% is het sterk met deze visie eens. Slechts 4% is het hiermee oneens.

1. Resultaten van eigen research van NN Investment Partners, een enquête die Citigate Dewe Rogerson in september 2015 heeft gehouden onder 105 internationale institutionele beleggers

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.