BNY: dollar van minder invloed op EM

Ook al schuift de Fed een rentestap voor zich uit, dankzij het brede spectrum aan opkomende markten blijven er in die regio kansen bestaan, stelt Rodica Glaven, emerging market debt fondsbeheerder bij Insight Investments, een boutique van BNY Mellon.

Rodicaglaven
Rodica Glaven

De onzekerheid onder beleggers in opkomende markten slaat toe nu de Fed opnieuw een renteverhoging heeft uitgesteld. Maar beleggers moeten er zich niet door laten tegenhouden om de kansen in vastrentende effecten in die regio te selecteren.

EM beter bestendig

Opkomende markten zijn tegenwoordig beter bestand tegen een economische schok dan in het verleden omdat ze zo divers zijn geworden. Beleggers moeten dan ook af van het idee dat de opkomende markten een homogene groep vormen. De laatste jaren hebben opkomende markten hun schulden geherstructureerd en is het zwaartepunt van harde valuta verschoven naar locale valuta. Sowieso ligt het schuldniveau lager dan in het verleden. Een crisis in opkomende markten ligt, wat Glaven betreft, niet in de lijn der verwachtingen.

EM fixed income is als beleggingscategorie breder en wijder geworden. Beleggers kunnen uit een veel breder spectrum kiezen, beter aansluitend bij hun smaak en strategie. Niet alleen zijn er meer opkomende markten, maar ook de kapitaalmarkten ter plaatse hebben een ontwikkeling doorgemaakt. Glaven ziet beleggingskansen in schuldpapier in Oost-Europa, bijvoorbeeld in Polen, Roemenië en Hongarije, maar ook in delen van Noord-Afrika, zoals Egypte en Marokko.

Glaven geeft aan dat de recente daling van de grondstoffenprijzen en de economische problemen in China de wereldwijde financiële markten hebben geraakt. Toch blijft zij hoopvol dat een breed wereldwijd economisch herstel uiteindelijk ook de opkomende markten mee omhoog trekt. Zij let hierbij vooral op stabilisatie van de grondstoffenprijzen en duidelijkheid over het beleid van de Fed

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.