Pictet AM Barometer Oktober: Risicovolle activa krijgen stabielere basis

Pictet Asset Management meldt dat het zijn blootstelling aan aandelen in opkomende landen (EM) vergroot van underweight naar neutraal. In opkomende markten is de meeste negativiteit inmiddels ingeprijsd. De blootstelling aan Amerikaanse aandelen wordt teruggeschroefd. Pictet AM beoordeelt deze regio momenteel als duurste.

In de Oktober-editie van Pictet’s Barometer, de maandelijkse outlook voor de komende drie maanden, de volgende hoofdpunten:

Beleggingssentiment

 • Pictet vergroot zijn blootstelling aan aandelen in opkomende landen (EM) van underweight naar neutraal. Beleggers hebben hun posities in EM aandelen sterk gereduceerd en daarmee is de ruimte voor een verdere daling van de markt volgens Pictet AM beperkt.
 • Pictet schroeft de blootstelling aan Amerikaanse aandelen terug, aangezien het momenteel de duurste regio is en de groei in de Amerikaanse kredietmarkt tegenvalt.
 • In China gaan de cijfers over industriële productie, bouw en consumptie de goede kant op. Deze opleving zou meer momentum kunnen krijgen als China het voorbeeld van India en Taiwan volgt, waar monetaire verruiming de groei stimuleert.
 • Op regionaal niveau behoudt Pictet AM zijn voorkeur voor Europese en Japanse aandelen. Europese aandelen zijn aantrekkelijk vanwege het verruimingsbeleid van de ECB alsmede de combinatie van een zwakke euro en lage olieprijs. Japanse aandelen doen het goed dankzij de zwakke Japanse yen, de verbeterende corporate governance en stijgende bedrijfswinstmarges.
 • De beproevingen op de fixed income markten de afgelopen weken, zoals het Volkswagenschandaal en de verlaagde kredietwaardigheid van Brazilië, hebben geleid tot ruimere yield spreads van zowel investment-grade als speculative-grade schuldpapieren. Ook Euro High Yield handelt tegen een grotere spread maar Pictet AM maakt zich geen directe zorgen over deze correctie en behoudt de overweight positie. Hoge yields bieden immers goede bescherming tegen een renteverhoging in de VS.

  ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
  news@valuespectrum.com

  Copyright analist.be B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.