BNY Boston tipt Europese sectoren

De donkere wolken boven Europa lijken eindelijk op te lossen en beleggers durven weer terug te keren, getuige de instroom van USD 100 miljard dit jaar in fondsen die in Europese aandelen beleggen. Dat kan het moeilijker maken om de aandelen met potentie te onderscheiden van de aandelen waar de groei al is ingeprijsd. Mark Bogar, fondsbeheerder bij The Boston Company, een boutique van BNY Mellon, signaleert een aantal kansen op de Europese aandelenmarkten en waarschuwt voor bedrijven met blootstelling aan de Chinese auto-industrie.

Kans 1 - Mediasector profiteert van economisch herstel

De binnenlandse economie van de EU trekt weer aan. Bewijs hiervoor is terug te vinden in de Eurozone Manufacturing PMI, die boven de 50 noteert (= expansie), toenemende autoverkopen alsook groeiende kredietverlening. Dit biedt uitgelezen kansen aan de mediasector, met name advertentie- en reclamebedrijven. Als consumenten meer uitgeven, willen bedrijven hun reclamebudget opschroeven om de potentiële klanten te bereiken. Met name mediabedrijven in Duitsland, nog altijd de economische motor van Europa, en Spanje, waar het herstel momentum krijgt, zijn interessant.

Kans 2 - Italiaanse coöperatieve banken staan voor consolidatie

Net als in Spanje gebeurd is met de Cajas, voorspelt The Boston Company een consolidatieronde onder de Italiaanse coöperatieve banken, de Popolari, zodra de Italiaanse overheid hervormingsmaatregelen treft. Een herstructureringsprogramma moet het vertrouwen in de bankensector herstellen. De overheid toont in dit opzicht daadkracht door het afschrijven van probleemleningen te vergemakkelijken. Dit kan leiden tot meer instroom van buitenlands kapitaal en uiteindelijk een grotere bereidheid onder Italiaanse banken om krediet te verlenen, zoals ook in Spanje is gebeurd. Een consolidatieslag in de Italiaanse bankensector kan een rally in Popolari-aandelen veroorzaken.

Kans 3 - Opbloei van het Italiaanse asset-management

De Italiaanse beleggingswereld staat op zijn kop. Vanouds kozen Italiaanse beleggers vooral voor staatsobligaties en eigen vastgoed. De huidige lage rendementen op staatspapier en gewijzigde belastingen op vastgoed maken dat er meer geld richting beleggingsfondsen stroomt en vermogensbeheerders in Italië aan populariteit winnen.

Waarschuwing - Blijf weg bij bedrijven met blootstelling aan Chinese auto-industrie

Met de groeivertraging in de Chinese economie, vallen ook de autoverkopen in dat land terug tot een lager niveau. De autoverkopen in China zijn nu drie maanden op rij gedaald en groeivooruitzichten zijn voorlopig in de ijskast gezet. Europese bedrijven die aan de Chinese autosector leveren gaan hun prognoses missen, waarschuwt Bogar. Daarom schroeft The Boston Company al haar beleggingen in bedrijven die blootgesteld zijn aan de Chinese autosector terug.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.