NN geeft voorkeur high yield in Europa

De eurozone biedt betere waarderingen van high yield-obligaties dan enige andere regio in de wereld, volgens nieuw onderzoek door NN Investment Partners (NN IP)¹. Het onderzoek, uitgevoerd onder NN IP's panel van institutionele beleggingsbeheerders, toonde aan dat 27% van de respondenten de waarderingen sterk of zeer sterk vindt in de eurozone, terwijl 22% dat vindt gelden voor de VS, 18% voor het VK en Japan, en 16% voor Azië ex-Japan.

Meer dan de helft (54%) van de respondenten verwacht dat de allocatie naar Europese high yield-obligaties van institutionele beleggers zal toenemen in de komende drie jaar, terwijl 18% een kleinere allocatie verwacht.

De waarderingen waren de meest aantrekkelijke eigenschap van Europese high yield-obligaties in het algemeen, waarbij bijna twee van de vijf (38%) institutionele beleggers vinden dat dit ze aanzienlijk aantrekkelijker maakt ten opzichte van andere obligaties, waardoor het extra risico gerechtvaardigd is. Verder vindt 26% van de beleggers dat de dalende default-niveaus in Europa steun bieden, terwijl 12% van mening is dat de credit fundamentals van Europese high yield-obligaties dit segment aantrekkelijk maken.

Sjors Haverkamp, Head of European High Yield bij NN Investment Partners, verklaart: "Vanaf mei liepen de credit spreads op, na toegenomen risicoaversie. Ze liggen nog steeds boven wat als normaal zou worden beschouwd in de huidige cyclus, dus er is nog steeds wat waarde te vinden in spread-producten. Beleggers zullen echter meer dan alleen waarde verwachten: ze willen ook dat de fundamentals verbeteren. In Europa zal het monetaire beleid van de ECB ongetwijfeld ondersteunend zijn, maar het is duidelijk dat beleggers erkennen dat ook de credit fundamentals en dalende default-niveaus steun bieden."

Haverkamp voegt toe: "Het high yield-segment kan echter uitdagend zijn: de credit fundamentals en liquiditeit zijn vaak problematischer en het is noodzakelijk dat beleggers samenwerken met vermogensbeheerders die beschikken over de ervaring en processen om deze complexe markten te analyseren."

Terwijl de uitdagingen qua obligatierente aanwezig blijven, is NN Investment Partners van mening dat er nog steeds vastrentende kansen zijn, zonder dat beleggers veel meer risico hoeven te nemen. Institutionele beleggers zullen profiteren van een partnerschap met vastrentende experts die een bewezen track record hebben met het identificeren van kansen in moeilijke tijden en het vertalen daarvan naar rendement. Het beleggingsproces van NN Investment Partners is gebaseerd op gedetailleerde analyse van de fundamentals op lange en middellange termijn, en is in de loop van twintig jaar steeds verder aangescherpt, met als doel klanten een consistent hoog rendement te bieden.

De fixed income boutiques van NN Investment Partners beschikken over ervaren managementteams, bestaand uit portefeuillemanagers, analisten en strategen. Deze toegewijde teams kenmerken zich door een wereldwijde aanwezigheid, met vestigingen in Den Haag, New York, Londen en Singapore. Naast een bewezen eigen beleggingsproces dat is aangescherpt in meer dan twintig jaar tijd, worden de ervaring en expertise van het award-winnende beleggingsteam gecombineerd met een klantgericht proces dat zorgt voor een partnerschap met klanten, dat hen helpt om hun beleggingsbehoeftes te realiseren via een scala aan innovatieve producten.

1. Resultaten van eigen research van NN Investment Partners, een enquête die Citigate Dewe Rogerson in september 2015 heeft gehouden onder 103 internationale institutionele beleggers

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.