Schroders start met kennisplatform

Schroders introduceert het nieuwe online kennisplatform: Schroders IncomeIQ. IncomeIQ helpt beleggers de persoonlijke gedragsvalkuilen te herkennen die van invloed zijn op hun beleggingsbeslissingen en hun kennis en inzicht op het gebied van inkomensbeleggen, ofwel hun ‘incomeIQ’, te verbeteren. Het platform is ontworpen in samenwerking met Joe Gladstone, gedragswetenschapper en PhD-onderzoeker van de Universiteit van Cambridge. IncomeIQ volgt op de Schroders Beleggingsbarometer, het grote jaarlijkse onderzoek naar de emoties van de Nederlandse particuliere belegger dat Schroders vorige week publiceerde.

Overschattingen

Mensen hebben de neiging zaken altijd van de positieve kant te bekijken. Ze denken niet altijd logisch of rationeel na. In een onderzoek dat Schroders onlangs uitvoerde, verklaarde 88% van de ondervraagden dat zij "gemiddeld" of "beter dan gemiddeld" zijn in het nemen van beleggingsbeslissingen. In het algemeen echter overschatten mensen hun beleggingstalent en deze "zelfoverschatting" kan tot beoordelingsfouten leiden waardoor zij minder goede of zelfs verkeerde beleggingsbeslissingen nemen. Met incomeIQ krijgen beleggers inzicht in hun eigen beleggingsprofiel en denkpatronen die van invloed zijn op hun beleggingsbelissingen. De resultaten van de incomeIQ-test geeft hun richtlijnen en tips waarmee zij beter onderlegde beslissingen kunnen nemen.

Alternatieven

Aangezien de beleggingsrendementen momenteel laag zijn en de rentes bijna tot een historisch dieptepunt zijn gedaald, bieden de traditionele bronnen van inkomen, zoals obligaties en spaargeld, beleggers niet voldoende inkomsten om hun inkomensdoelen te bereiken. Daarom zoeken beleggers naar alternatieve bronnen van inkomen. Maar hebben ze genoeg kennis om de juiste keuzes te maken? En zijn zij zich bewust van hun eigen psychologische valkuilen?

Joe Gladstone, gedragswetenschapper en PhD-onderzoeker aan de Universiteit van Cambridge, zegt:“Het probleem met onbewuste neigingen is dat beleggers hierdoor ongemerkt hun financiële gezondheid in gevaar brengen. Beleggers die zich hier meer bewust van zijn, staan sterker in hun schoenen en zijn beter toegerust om een holistische beleggingsstrategie te volgen, die rekening houdt met hun inkomensdoelen, risicobereidheid en gedragsneigingen."

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.