NN Investment Partners noemt vastrentend uitdagender

Uit nieuw onderzoek onder institutionele partijen, uitgevoerd door NN Investment Partners¹, blijkt dat de uitdagingen voor beheerders van obligatiefondsen groter zijn dan een decennium geleden.

Uit het onderzoek blijkt dat 61% van de institutionele beleggers denkt dat vermogensbeheerders meer aandacht moeten schenken aan veranderende niveaus van liquiditeit dan tien jaar geleden, terwijl 42% van mening is dat vermogensbeheerders tegenwoordig in een groter geografisch beleggingsgebied moeten kunnen investeren en een goed inzicht moeten hebben in de betreffende regio's. Andere genoemde uitdagingen die meer aandacht vereisen, zijn onder andere de mogelijkheid om te beleggen in meer credit ratings (39%) en het kunnen omgaan met overvloeden aan cijfers of marktactiviteit (30%).

De respondenten zagen risicobeheersing als de meest aantrekkelijke kwaliteit in het proces van vastrentende strategieën (57%), gevolgd door een focus op het beheren van de duration en passende verplichtingen (39%), de flexibiliteit om te beleggen in een breed scala van effecten (35% ) en een focus op het vermijden van wanbetalingen op obligaties (31%).

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.