Pictet houdt voorkeur goedkope cyclische aandelen

Pictet Asset Management brengt wijzigingen aan in zijn fixed income-posities: de asset manager verlaagt zijn blootstelling aan Europese overheidsobligaties en vergroot de blootstelling aan bedrijfsobligaties in opkomende landen (EM), zo blijkt uit de November-editie van Pictet’s Barometer, de maandelijkse outlook voor de komende drie maanden.

Daarin de volgende hoofdpunten:

  • Pictet AM neemt winst door zijn blootstelling aan Europese overheidsobligaties terug te schroeven. De excessief hoge waarderingen voor deze activa-klasse zijn volgens Pictet op lange termijn niet houdbaar. De yields op overheidsobligaties van ontwikkelde Europese markten zijn al gedaald als reactie op de verruimingsgezinde commentaren van de ECB. De yield spread tussen de 10-jarige Amerikaanse en Duitse obligaties is sinds 1989 niet zo groot geweest, maar volgens Pictet is dat niet houdbaar omdat de groei van zowel de Amerikaanse als Europese economieën samenkomen op 2%.

  • Valuta van belangrijke EM-landen hebben een indrukwekkend herstel doorgemaakt, waarbij de Indiase rupee, de Turkse Lira, de Koreaanse won en de Russische roebel het best presteerden. De risico’s in opkomende landen zijn echter nog altijd groot en de groei in ontwikkelde markten ziet zich nog niet vertaald in een groeiende vraag naar exportproducten uit deze landen. Voor obligaties genoteerd in lokale valuta is het te vroeg, aangezien deze activaklasse sterk correleert met opkomende valuta, die nog verder kunnen dalen. Toch dienen zich langzamerhand wel kansen aan in obligaties in opkomende landen. Zo heeft Pictet zijn blootstelling aan bedrijfsobligaties in opkomende landen, met name bepaalde Latijns-Amerikaanse blue chip obligaties, verhoogd.

  • Regionaal gezien behoudt Pictet AM zijn voorkeur voor Europa en Japan. Economisch herstel, monetaire steun van de centrale banken en een goedkope munt zijn de belangrijkste redenen voor het positieve vooruitzicht in deze regio’s.

    Qua sectorallocatie handhaaft Pictet AM zijn voorkeur voor goedkope cyclische aandelen die minder gevoelig zijn voor renteverhogingen. Zo prefereert Pictet AM de financiële sector, die profitereert van een stijgende Amerikaanse rente, en technologische aandelen, die aantrekkelijk gewaardeerd zijn en goed bestand tegen stijgende rentes dankzij hun grote kasposities.

    ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
    news@valuespectrum.com

    Copyright analist.be B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.