Beleggers blijken verdeeld over de rol van converteerbare obligaties

Beleggers blijken verdeeld over de rol van converteerbare obligaties

39% denkt dat converteerbare obligaties het goed doen in een neutrale markt, 34% verwacht dit in een dalende markt en 23% in een opgaande markt 39% beschouwt converteerbare leningen als een vastrentende belegging, 30% als alternatieve belegging, 10% als aandelenpositie en 21% als een aparte beleggingscategorie Uit nieuw onderzoek¹ van NN Investment Partners blijkt dat beleggers verdeeld zijn over het soort financiële markt waarin converteerbare obligaties naar hun mening goed zullen presteren. De meesten (39%) denken dat neutrale markten het meest gunstig zijn, 34% noemt dalende markten en 23% stijgende markten.

Het onderzoek laat daarnaast zien dat de meeste beleggers (39%) weliswaar vinden dat converteerbare obligaties binnen het vastrentende deel van een portefeuille horen, maar dat 30% deze leningen als een 'alternatieve' allocatie beschouwt en 10% als aandelen. 21% ziet converteerbare leningen als een aparte beleggingscategorie.

\

Tarek Saber, Portefeuillemanager van het NN (L) Global Convertible Opportunities fonds : "Er bestaan veel verschillen in opvattingen over converteerbare obligaties. Het is voor sommigen nog steeds een onbekende beleggingscategorie en in vele opzichten is er meer informatie nodig om beleggers vertrouwd te maken met de rol die converteerbare leningen in hun portefeuilles kunnen spelen."

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.