T Rowe Price niet bevreesd voor vola in Azië

Alan Levenson, hoofdeconoom in de VS: “De monetaire beleidsverschillen zullen toenemen als de Federal Reserve de extreem lage rente na bijna zeven jaar gaat normaliseren. Toch verwachten we dat het beleid in de ontwikkelde economieën zeer soepel zal blijven. In de opkomende landen zullen de banken waarschijnlijk nog tot versoepeling geneigd zijn, maar met grote onderlinge verschillen.”

Rob Sharps, portefeuillebeheerder en lid van het Equity Steering Committee: “Sinds de financiële crisis hebben de aandelen in de VS een flinke opmars gemaakt, maar deze is in 2015 gestagneerd doordat de groei van de bedrijfswinsten vertraagde. Op dit moment zijn de omstandigheden rijp voor een verdere stijging, maar gezien de vrij hoge waarderingen en de reeds hoge winstmarges is het opwaartse potentieel voor de lange termijn beperkt. In Europa en Japan zijn aandelen goedkoper dan in de VS en zijn positieve winstverrassingen niet uitgesloten. In de opkomende markten zijn de aandelen goedkoop, maar zijn de aantrekkelijke kansen beperkt tot enkele landen en bedrijven. Fundamentele analyse en bottom-up aandelenselectie zijn daarom belangrijker dan ooit.”

Ted Wiese, hoofd Fixed Income: “In vrijwel alle ontwikkelde markten blijven de obligatierendementen laag, hoewel de divergentie in monetair beleid kansen schept. Ook in de opkomende economieën en op de creditmarkten zijn kansen te vinden, omdat de obligaties van bedrijven en landen die het vooral van grondstoffenproductie moeten hebben, te lijden hebben gehad onder de economische vertraging in China. Hoewel het schuldenniveau bij bedrijven en overheden in de opkomende landen toeneemt, hebben ze dankzij hun sterkere economische groei en gezondere balans de ruimte om structurele hervormingen door te voeren.”

Anh Lu, portfolio manager, Asia ex-Japan Equity strategy: “De turbulentie die de Aziatische markten de laatste tijd doormaken, is geen voorbode van een crisis. Er worden hervormingen doorgevoerd, de waarderingen hebben ruimte om in de toekomst te stijgen en de vooruitzichten voor de bedrijfswinsten zijn in het algemeen aan de beterende hand. Bovendien profiteert een groot deel van Azië van de dalende grondstoffenprijzen. Dat neemt niet weg dat er uitdagingen blijven, zoals een zwakke export, hoge schulden (vooral in China), en een rendement op eigen vermogen dat moet verbeteren. Wij voorzien voor Azië in het komende jaar geen “boom” maar ook geen “doom” en zijn van mening dat er in deze regio volop redelijk gewaardeerde kansen te vinden zijn.”

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.