Optimix stapt in Indiaase aandelen

Er zijn belangrijke veranderingen gaande in India. De vooruitzichten voor de Indiase aandelenmarkt zijn erg goed te noemen. Door nu te beleggen in een gespreid mandje Indiase aandelen denken Michel Alofs, Ivan Moen en Jaap Westerling van Optimix, hier de komende jaren veel beleggingsplezier aan te kunnen beleven. Optimix heeft daarom een positie genomen in iShares MSCI India ETF .

India beschikt over een ongekend economisch potentieel. Premier Modi valt op door een heldere toekomstvisie voor zijn land. De combinatie van structurele hervormingen, een doordacht monetair beleid en verbeterde handelsbalans zorgen ervoor dat meer buitenlandse investeerders het groeipotentieel van India ontdekken.

Daarnaast beschikt het land over een gezonde leeftijdsopbouw en een sterk groeiende middenklasse, waardoor de particuliere bestedingen de komende jaren robuust kunnen groeien. Dit vertaalt zich ook in een bovengemiddelde winstgroei van de Indiase bedrijven. Optimix denkt dat de volumegroei van de Indiase economie de komende jaren rond de 8% ligt.

Daarmee presteert India economisch aanzienlijk beter dan China. Het land koppelde zich overtuigend los van de meeste andere opkomende markten. Beleggers leken echter afwachtend te zijn, wat het Modi-effect echt zou betekenen. Nu het land de daad bij het woord voegt, lijken beleggers weer bereid om in te stappen.

Uiteraard blijven de fondsbeheerders van Optimix de voortgang van premier Modi volgen. Bij een wijziging van het politieke klimaat of een verslechtering van de economische ‘fundamentals’ zullen zij deze belegging uiteraard heroverwegen.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.