KBC’s Nederlandse favorieten voor 2016 uitgelicht

KBC Securities heeft onlangs zijn favoriete aandelen van de Benelux voor 2016 naar buiten gebracht. Op de lijst van de Belgische zakebank staan onder meer de Nederlandse fondsen Nationale Nederlanden, Randstad en BAM , terwijl in België volgens de analisten onder meer Delhaize en Kinepolis hoge ogen gooien.

De analisten van KBC Securities zien voor de Nederlandse aandelen Nationale Nederlanden (NN), Randstad , BAM , GrandVision en SBM Offshore kansen om te schitteren in 2016.

Volgens de analisten kan NN de winst per aandeel en kasstroom sterk verbeteren door het belang van voormalig moederbedrijf ING af te bouwen. KBC Securities heeft voor NN naast een koopadvies een koersdoel uitstaan van 38 euro.

Uitzender Randstad kan volgens de analisten profiteren van goed getimede investeringen in snelgroeiende segmenten. Bovendien heeft het bedrijf voldoende financiële mogelijkheden om overnames te doen. KBC Securities hanteert voor Randstad een koersdoel van 68 euro.

Volgens de analisten is het risicoprofiel van bouwbedrijf BAM dusdanig verbeterd dat het aandeel koopwaardig is geworden. Deze verbetering is volgens KBC Securities te danken aan het genereren van een positieve kasstroom. De analisten voorzien een forse koersstijging op basis van de verwachting van een ebit-marge in de komende jaren van 2-4%. KBC Securities hanteert voor BAM een koersdoel van 5 euro.

Bij GrandVision zijn de analisten te spreken over de ingezet koers van autonome groei, maar daarnaast ook overnames die van toegevoegde waarde zijn. Verder wijst KBC Securities op het afbouwen van de schulden door de brillenretailer. De Belgen hanteren voor het aandeel een koersdoel van 29,50 euro.

SBM Offshore heeft volgens KBC Securities een goed orderboek voor de leasevloot. Verder wordt er gewezen op de herstructurering en een verbeterprogramma. Daarmee is het bedrijf volgens de analisten goed gepositioneerd om in 2016 nieuwe opdrachten binnen te halen. KBC Securities heeft voor het aandeel een koersdoel uitstaan van 17,50 euro.

Belgische favorieten

In België merkt KBC Securities Delhaize , Kinepolis, Melexis , Umicor en WDP aan van de grotere fondsen die in 2016 positief kunnen verrassen.

Andere Belgische aandelen die volgens de analisten kansen bieden zijn Ablynx , Greenyard, RealDolmen , Roularta en Ter Beke .

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.