NN IP ziet vraag naar hoogwaardige lening stijgen

Uit nieuw onderzoek van NN Investment Partners¹ blijkt dat meer dan twee keer zo veel institutionele beleggers zullen hun belang in investment grade-obligaties de komende drie jaar uitbreiden, afgezet tegen degenen die dit zullen verlagen. Het onderzoek toonde aan dat bijna twee op de vijf (39%) van de respondenten van mening is dat institutionele beleggers hun belang zullen verhogen, ten opzichte van slechts 16% die denkt dat dit zal worden verlaagd.

De meest genoemde reden hiervoor was de behoefte aan - en de zekerheid van - inkomsten (31%). Een op de vier (26%) gaf als reden aan de noodzaak om te voldoen aan passende verplichtingen, terwijl 22% zei te verwachten dat de marktomstandigheden gaan verslechteren en dat dit segment een veilige haven biedt. Nog eens 17% zei dat investment grade-obligaties over het algemeen hebben geprofiteerd van verbeterde liquiditeit.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.