Institutionele beleggers houden een voorkeur voor aandelen

Meer dan de helft van de ondervraagde institutionele beleggers (54%) ziet aandelen per het vierde kwartaal van 2015 als de meest aantrekkelijke beleggingscategorie. Van hen heeft 26% een sterke voorkeur voor aandelen, zo komt naar voren uit de meest recente Risk Rotation Index van NN Investment Partners1. Na aandelen volgde vastgoed als favoriete beleggingscategorie (44%).

In termen van risico versus rendement zien beleggers in de komende zes maanden de beste kansen voor aandelen in de volgende regio's: de VS (genoemd door 42% van de respondenten), opkomende markten (35%) en het VK (33%). Minder dan een kwart (22%) van de beleggers vond China aantrekkelijk.

Patrickmoonen
Patrick Moonen

Gezondheidszorg kwam als favoriete sector uit de bus (53%), gevolgd door IT (47%) en Dagelijkse Consumentengoederen (39%). Kijkend naar de vooruitzichten voor de strategieën of productsoorten voor de komende zes tot twaalf maanden, noemde 59% van de respondenten aandelenstrategieën als de favoriet, gevolgd door Multi- Asset (total return, 44%).

Patrick Moonen, Senior Strateeg, Multi- Asset bij NN Investment Partners: "Aandelenstrategieën zijn nog geliefd bij beleggers. De over het algemeen positieve reactie op de renteverhoging van de Fed van 0,25% in december laat zien dat beleggers aandelen blijven vertrouwen."

"Binnen de categorie aandelen hebben we momenteel een voorkeur voor de eurozone en Japan. Dit verschilt enigszins van de voorkeur van onze respondenten. Zij zien de VS en opkomende markten als favoriete regio's."

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.