8 dividendaandelen voor als de inkoopwoede afneemt

Over het inkopen van aandelen is de laatste tijd veel te doen Zowel in de VS (Democraten) als ook in Nederland (PVDA) gaan er stemmen op om het in te perken of zelfs te verbieden. Of dit zo ver kan komen is echter nog maar de vraag. Mochten de beperkingen er toch komen dan verwachten de analisten van Goldman Sachs dat de dividendbetalingen dan zouden kunnen groeien zo stellen de auteurs van onze Amerikaanse collegasite Investopedia.

Het inkopen van aandelen heeft sowieso al een positief cosmetisch effect op het dividendrendement want er zijn dan minder aandelen om aan uit te keren. De winst per aandeel of het dividend per aandeel wordt natuurlijk indirect minder want om de aandelen in te kopen moet het bedrijf dus natuurlijk wel geld uitgeven hetgeen weer van de balans af gaat. Linksom of rechtsgroei blijven dividendbetalingen dus extreem relevant aldus de analisten van Goldman.

Blue chipaandelen met relatief hoge dividenden

 • AbbVie, 5.15%
 • SL Green, 3.73%
 • Marathon, 3.54%
 • Broadcom, 3.50%
 • Comerica, 3.48%
 • Phillips 66, 3.39%
 • JPMorgan Chase, 3.04%
 • PNC Financial Services, 3.00%

  De analisten van Goldman Sachs stellen dat dividendaandelen nu in in het algemeen ondergewaardeerd worden door de beleggers. Aandeleninkopen zijn goede ondersteuningen voor deze aandelen zo stellen de analisten. ”We verwachten dat “dividendgroei”-aandelen de markten zullen outperformen in een stabiel economisch klimaat. 5 van de 8 vermelde aandelen zitten ook in de Reality Shares ETF die ook kijkt naar de ontwikkeling van de vrije kasstroom en de groei van de historische dividenden.

  Naast dividendrendementen kijkt Goldman Sachs ook naar de payoutratio’s en de groei van het dividend. Voor het mandje van aandelen dat Goldman Sachs koos is de verwachte dividendgroei voor 2018-2020 circa 10 procent. De verwachte dividendgroei voor de aandelen die in de Reality Shares ETF zitten zijn: AbbVie 12%, Broadcom 30%, Comerica 27%, Phillips 66 12% en JPMorgan Chase, 25%.