Warren en Charlie houden vandaag 25e Berkshire Hathaway vergadering

Vandaag organiseren de Amerikaanse superbeleggers Warren Buffett en Charlie Munger alweer hun 25e mega aandeelhoudersvergadering in Omaha. Vorig jaar zat het stadion (Centurylink) tot de nok toe vol. Via deze link van Yahoo! kunt u het evenement live volgen.

Charlie en Warren gisteren

Charliemungerwarrenbuffett2019

Links ziet u Charlie Munger in gesprek met Mohnish Pabrai (o.a. van Pabrai Funds, foto is van Mohnish Pabrai. Rechts ziet u Warren Buffett op bezoek bij in de grote beurshal naast het stadion waar bedrijven waar Berkshire Hathaway in belegt een grote stand hebben. Foto is van Peter Lippens.

Live feed Berkshire Hathaway

Charlieandwarren

Voorgaande video's jaarvergaderingen Berkshire Hathaway

Zakenzender CNBC heeft onlangs een speciale pagina gemaakt met video's van de voorgaande jaarvergaderingen. Tot voorheen waren deze niet online beschikbaar. Warrenbuffettcharliemunger
Klikt hier voor de totale historie van kwartaal- en jaarrapporten van Berkshire Hathaway.

Allergisch voor cryptotoestanden

Beide topbeleggers zijn absoluut allergisch voor alles wat met cryptogedoe te maken heeft. Ze noemen het 1 groot pyramidespel. Charlie vergeleek het vorig jaar nog met rattengif. De enorme rally kon ze dan ook gestolen worden en ze waarschuwden daarom ook al jaren om alles wat hiermee te maken heeft te vermijden. Dito vinden Warren en Charlie ook over goud: levert geen kasstromen (lees dividenden) op en het is echt wat de gek er voor geeft vinden ze.

Buffetttbitcoin


Martinbillguilfoilronaldkok
Martin Bill Guilfoil en Ronald Kok

Ongeacht leeftijden gewoon doorgaan

Gezien de leeftijden van beide topmannen (Charlie is al 95 en Warren is 88) kan het zo maar de laatste keer zijn dat ze beiden optreden. Op de foto hier ziet u de 96-jarige Martin Bill Guillfoil samen met Ronald Kok van Analist.nl tegenover stadion in Omaha. Guilfoil is een veteraan uit de 2e wereldoorlog en vocht onder andere in Frankrijk, België en Nederland. Martin Biill Guilfoil is een vriend van Warren Buffett en tevens 2 maal Olympisch kampioen tafeltennis.

Buffett, die op de zondag na de jaarvergadering bij de juwelenzaak Borsheims (waarvan hij grootaandeelhouder is) gaat tafeltennissen met onder andere Microsoft oprichter Bill Gates. Martin Bill Guilfoil was hier ook voor uitgenodigd maar moest het afzeggen omdat hij op zijn 96e te druk was met beleggen.
Warrenbuffetttabletennisgates

Janneke Willemse ook aanwezig

Jannekewillemse
Janneke Willemse

Ook Janneke Willemse (bekend van onder andere Blondjesbeleggenbeter.nl en RTLZ) is weer naar Omaha afgereisd en zal verslag doen van het event.

De hele financiële wereld zit doorgaans aan de buis gekluisterd naar wat beide heren te melden hebben over de markten. Vaak worden de vergaderingen echter doorspekt met veel humor van beiden. Het credo van Berkshire Hathaway is dan ook niet teveel naar de korte termijn kijken, het kiezen van ondergewaardeerde aandelen met groeipotentieel en ‘that’s it’.

Charlie en Warren raden ETF's aan

Het is dan ook niet voor niets dat Warren en Charlie erg grote fans zijn van ETF's. Beide superbeleggers raden eigenlijk alle beleggers aan zeker hier een groot deel van hun vermogen in te beleggen. Charlie Munger noemt het absurd dat er zo'n grote beleggingsindustrie met actief beheer is terwijl die vrijwel geen toegevoegde waarde heeft en de beleggers handen vol geld kost.

Buffett stapt in Amazon

Gisteren meldden we dat Berkshire Hathaway een belang heeft genomen in het superaandeel Amazon. Warren en Charlie gaven ruiterlijk toe dat ze dit natuurlijk veel eerder hadden moeten doen. Dito gaven ze ook toe met betrekking tot het aandeel Apple.

Meer eigen aandelen inkopen

Momenteel heeft Berkshire Hathaway ruim 100 miljard dollar op haar balans staan. In het eerste kwartaal van dit jaar kocht het investeringsvehikel voor ruim 1,7 miljard dollar aan eigen aandelen A en B in. Dit is dus ruim meer dan in 2018 toen Berkshire Hathaway voor circa 1,3 miljard dollar aan eigen aandelen inkocht.

Overnames onzeker

Ondanks de enorme berg geld waar Berkshire Hathaway op zit zijn overnames niet direct verwachten. Bloomberg schreef vandaag op dat Warren Buffett de markten nu erg duur vindt.
Warrenbuffettmarkets
Warrenbuffett88

In een interview met de Financial Times, vertaald door De Tijd, gaf Warren Buffett aan zich erg goed te voelen en het leven als een zegen te ervaren.

Over 1e kwartaal 2019 Berkshire Hathaway weer stevig in de plus

Resultsberkshirehathaway

Het verlies van 1,1 miljard in het 1e kwartaal van 2018 is nu ruimschoots ingehaald door een forse plus van 21,5 miljard dollar. Het resultaat per aandeel ging van een verlies van 46 cent naar een winst van 8,81 dollar. De hogere winst per aandeel lijkt ook door te komen door het lagere aantal uitstaande aandelen maar dit is echter niet waar: aandeleninkoop is een cosmetische operatie; het resultaat gaat omlaag door de uitgave voor de aandeleninkoop maar stijgt weer doordat er minder aandelen op de markt zijn. Wel gaat er voor de markt meestal een positieve werking van uit maar dat is puur psychologisch.

Buffett furieus op falende banken

Buffettmunger

Warren Buffett gaf aan 0,0 begrip te hebben voor falende bankdirecteuren. Mocht een bank door de overheid gered moeten worden dan moet de topman (en zijn vrouw) hiervoor tot op de laatste cent worden aangesproken. Het complete stadion in Omaha gaf hiervoor een groot applaus.

Warren en Charlie verafschuwen Brexit

Het gehele gedoe rondom de Brexit vinden de beide heren maar 1 groot drama. Charlie "Het is 1 grote bende. Ik ben blij dat het mijn probleem niet is". Desondanks zouden beiden zeker wel Britse bedrijven willen kopen want de economie als geheel draait natuurlijk gewoon door.

Buffettmungerbrexit

Diverse Nederlanders ook aanwezig

Ook vanuit Nederland waren er weer diverse Nederlanders naar Omaha afgereisd. Onder andere Peter Paul de Vries van Value8, Ansgar John Brenninkmeijer en Christiaan Swen gaven acte de présence namens Nederland.

Peterpauldevriesansgarjohnbrenninkmeijer

Lang interview met Warren Buffett

Jaarvergadering Berkshire Hathaway 2018 compleet

Hier ziet u de totale jaarvergadering van Berkshire Hathaway in 2018.