AXA duidt op kansen met smallcaps

Uit een enquête in opdracht van AXA Investment Managers ( AXA IM) blijkt dat internationale beleggers wel bezorgd zijn over de marktvolatiliteit op korte termijn, maar dat ze geen oog hebben voor small caps en op die manier dus mogelijk kansen laten liggen die deze activaklasse op lange termijn biedt.

Small caps maken 15% uit van het internationale aanbod van beleggingen in aandelen(2). Maar uit een internationaal onderzoek bij beleggers in fondsen dat in opdracht van AXA IM werd uitgevoerd, blijkt dat de meerderheid van hen slechts 6 tot 10% van hun portefeuille aan small caps alloceert(1). Volgens de resultaten van het onderzoek, beschouwt 46% van de ondervraagde personen de volatiliteit als het belangrijkste obstakel voor een belegging in deze activaklasse. Bijna 40% van de ondervraagden twijfelt of ze de goede beheerder zullen vinden en 17% denkt niet het juiste product te zullen vinden.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de grote beleggers die niet in small cap zitten, vaak onvoldoende kennis hebben van deze activaklasse. Over het algemeen wordt er minder research naar small caps gedaan, waardoor deze vaker niet juist gewaardeerd zijn. Vandaar het belang van een actief, gespecialiseerd beheer, dat helpt om op lange termijn de waarde van dit marktsegment met succes aan te boren.

Het onderzoek toont eveneens aan dat slechts één op de drie beleggers van plan is om in 2016 te beleggen in small caps, en bijna 30%van hen heeft nog nooit in deze activaklasse belegd. De belangrijkste redenen waarom beleggers momenteel small caps in hun portefeuille opnemen in het kader van hun activaspreiding, zijn de volgende: small caps zorgen voor een betere performance (81%), bieden diversificatiemogelijkheden voor hun portefeuille (7%), bieden de mogelijkheid te beleggen in groeibedrijven (6%) en zorgen voor risicospreiding (4%).

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.