7 techaandelen met hoge dividendrendementen

Het eerste kwartaal van dit jaar was een heel sterk kwartaal voor de meeste Amerikaanse techaandelen. Hiermee herstelden ze sterk van de forse koersdips van 2018. Ondanks de vrij hoge koerswinsten die behaald zijn hebben nog diverse megacaps in de technologiesector vrij hoge dividendrendementen. Dit is vrij opvallende want het gros van techaandelen keert überhaupt geen dividenden uit.

Onze collega’s van US News heeft deze week een overzicht gemaakt met Amerikaanse techaandelen met rendementen van minimaal 2,8 procent.

Broadcom

Broadcom, bekend van de overnameperikelen met Qualcomm, geldt als één van de meest winstgevende techaandelen. Dit eerste kwartaal zag het bedrijf haar omzet met 8,6 procent groeien. Bank of America analist Vivek Arya stelt dat Broadcom goed gepositioneerd is in diverse groeimarkten zoals mobiel, cloud en dataopslag. Arya heeft een koopadvies met een koersdoel van 325 dollar.

IBM

Ook IBM wordt door veel analisten geroemd. Vooral de ommekeer van een ouderwets hardware bedrijf naar meer high tech toepassingen en software wordt in de markt zeer op prijs gesteld. IBM’s dividendrendement ligt nu rond de 4,5 procent. Analist Wamsi Mohan van Bank of America roemt de kostenbesparingen van het bedrijf in combinatie met veel groeipotentieel in de cloudmarkt.

Lenovo

Lenovo is de grootste producent van pc’s ter wereld (18 procent marktaandeel). In China heeft bedrijf zelfs een marktaandeel van 30 procent. Het afgelopen kwartaal liepen de pc-verkopen wereldwijd wel terug maar volgens onderzoekshuis Gartner was er bij Lenovo weinig terugslag te merken. Over het eerste kwartaal zag Lenovo een omzetgroei van 8,4 procent. Het actuele dividendrendement rond de 3,7 procent. Bij Bank of America is het koersdoel 15,05 dollar.

Nokia

Ook het bedrijf Nokia is zoals heel bekend ook bezig met een enorme ommezwaai. Nokia was één van de eerste producenten die en masse de mobiele telefoon op de markt zette. Nokia zag haar omzet echter heel hard instortten door de opkomst van de smartphones van vooral Apple en Samsung. Voor dit jaar gaat het Finse bedrijf uit van een fors herstel van haar vrije kasstroom en voor 2020 verwacht het bedrijf een nog verder herstel. Tevens gaf Nokia aan dat het voornemens is om 40 procent van haar resultaten aan haar aandeelhouders uit te willen gaan keren. Nokia’s dividendrendement ligt nu net iets boven de 4 procent.

Silicon Motion Technology

Silicom Motion Technolgoy is een producent van halfgeleiders die vooral NAND flash geheugenkaarten bouwt. Analist Simon Woo stelt dat het bedrijf goed gepositioneerd is om de gedaalde prijzen van de geheugenkaarten weerstand te bieden. Woo duidt verder op de relatief lage waarderingsratio’s en relatief hoge winstmarges van het bedrijf. Het dividendrendement ligt nu rond de 3 procent. Bij Bank of America hebben ze een koersdoel van 48 dollar voor het aandeel.

Taiwan Semiconductor

Taiwan Semiconductor is een wat minder bekende speler terwijl het de grootste speler is op het gebied van geïntegreerde circuits en heeft Qualcomm en Nvidia als klanten. Analist Robin Cheng van Bank of America stelt dat de groei in de sectoren mobiel en ‘internet of things’ vermoedelijk nog niet in het aandeel verdisconteerd is. Voor de langere termijn verwacht analist Cheng een dubbelcijferige groei in combinatie met hogere dividenduitkeringen. Momenteel levert het aandeel Taiwan Semiconductor rond de 2,3 procent aan dividendrendement op.

Western Digital

Western Digital is vooral bekend als producent van harde schijven maar is nu ook erg actief met de productie van SSD-kaarten en opslagsystemen. Vooral in de SSD-markt is het bedrijf stevig aan het groeien. Analist Mohan van Bank of America stelt dat het aandeel qua koers/winst-verhouding (10,2) relatief goedkoop is. Hij heeft een koersdoel van 55 voor het aandeel. Het dividendrendement ligt rond de 3,7 procent.