Saxo Bank - Reacties op Brexit: Koop Barclays, Daimler en Novo Nordisk

Steen Jakobsen, Hoofdeconoom bij Saxo Bank, geeft aan dat de reacties van de beleidsmakers het belangrijkste onderwerp van vandaag zal zijn. Jakobsen verwacht onder meer:

Steenjakobsen
Steen Jakobsen

 • De Bank of England zal de rente waarschijnlijk met 50 basispunten verlagen.
 • De ECB zal eveneens liquiditeit gaan verschaffen, waarschijnlijk gesteund door de Bank of Japan en de Amerikaanse Federal Reserve .

  Peter Garnry, Head of Equity Strategy bij Saxo Bank, deelt zijn verwachtingen voor de Europese aandelenmarkten van vandaag:

  STOXX 50 zal zo’n 9 tot 11% dalen, afhankelijk van wat de impact op de banken zal zijn ( Banco Santander , Banco Bilbao Vizcaya Argentaria , UniCredit, Deutsche Bank, enz.) Naar verwachting zullen de aandelen in financiële, consumptiegoederen- en industriële sectoren de grootste verliezen in de eerste handelsuren leiden.

  Paniek domineert gedurende de eerste momenten na de beursopening, maar beleidsmakers zullen met een stevig antwoord komen. Dat betekent dat de initiële reactie op de aandelenmarkten enorme kansen creëert. Alles zal worden verkocht, dus de beste strategie is om die aandelen eruit te pikken die kunnen keren. Saxo Bank geeft de tips om Barclays , Daimler en Novo Nordisk te kopen, en Burberry te verkopen.

  John Hardy, Hoofd Valuta Strategie bij Saxo Bank, gaat in op de wisselkoersen als gevolg van de Brexit-vote:

 • De verhouding Euro /Britse Pond (EURGBP) kan volledig omkeren. Mocht de koers inderdaad draaien en tot wellicht onder de 0,7900 zakken, hebben de bear-denkers een sterke zaak. Mocht de euro wel de overhand houden, is het volgende mikpunt 0.8375 en vervolgens wellicht 0,8700.
 • Een van de grootste aandachtspunten van Saxo Bank is in hoeverre de Brexit een existentiële crisis binnen de EU kan voeden. Enkele aanwijzingen hiervoor zijn al zichtbaar: de spreads op obligaties uit de perifere landen van Europa zijn enorm verruimd.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.be B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.