Al jaren dramatische rendementen Engelse banken

De harde koersdalingen van de Engelse banken vandaag zijn absoluut geen zeldzaamheid de afgelopen jaren. Wie het gemiddelde Engelse bankaandeel de afgelopen 10 jaar kocht staat nu op een verlies van ruim 65 procent. Dit zonder dividenduitkeringen maar die zijn in deze groep toch heel zeldzaam.

Opvallend is de vrij hoge cohesie van de rendementen. Over de diverse periodes zoals hier onder in de tabel zien we dat de rendementen relatief niet veel van elkaar afwijken. Daarnaast staat er niet 1 Engelse large cap bank over de vermelde periodes in het groen.

Dramatische rendementen Engelse banken

Engelsebanken

Ter vergelijking, hier onder ziet u de gemiddelde rendementen van de mondiale bankaandelen. We zien dat ook over de afgelopen 10 jaar het gemiddelde bankaandeel op verlies staat (-2%) maar het verschil is dus fors minder slecht dan dat van de Engelse banken. Daarnaast zien we op de kortere termijn wel positieve rendementen bij een vrij hoge spreiding van de rendementen.

Gemiddelde rendementen bankaandelen

Europesebanken

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.