Aberdeen: tijd om te verschuiven van Britse midcaps naar large caps

De Britse economie krijgt het steeds lastiger. Volgens Karolina Noculak van vermogensbeheerder Aberdeen kunnen beleggers maar beter hun blootstelling aan FTSE 250-bedrijven verminderen, om die te verschuiven naar FTSE 100-bedrijven.

Sinds het referendum over de Brexit heeft de Britse economie opmerkelijk veel veerkracht getoond. Maar dit zou nu wel eens kunnen veranderen. Want de recente groei steunde vooral op de Britse consument. En die krijgt het steeds moeilijker.

Het gemiddelde Britse huishouden torst naast zijn hypotheek al een schuld van 13.000 pond. Bovendien neemt de Britse koopkracht af, want de inflatie stijgt terwijl de lonen achterblijven. Volgens multi-assetstrateeg Karolina Noculak zou de Britse inflatie tegen eind 2017 zelfs 3% kunnen bedragen.

Groter is beter

In de huidige omstandigheden adviseert Aberdeen dan ook om de portefeuilles aan te passen. Meer concreet kunnen beleggers hun belangen het best verschuiven van de FTSE 250-bedrijven naar die uit de FTSE 100-index.

FTSE 100-bedrijven halen slechts een kwart van hun winsten in het VK. Voor Britse midcaps is dat meer dan de helft. Ze lopen dus aanzienlijk meer risico als de Britse economie in zwaar weer terechtkomt”, aldus Noculak.

Daarnaast zijn de grote bedrijven actief in sectoren met betere, globale vooruitzichten, zoals basisproducten, geneesmiddelen, banken en grondstoffen. Bovendien hebben de FTSE 100-bedrijven momenteel een aantrekkelijke waardering, tegenover een zo goed als neutrale voor de midcaps. Ten slotte zag het plaatje voor de dividenden van de largecaps begin maart er beter uit dan bij de kleinere Britse bedrijven: ongeveer 3,6% dividendrendement versus 2,6% voor de FTSE 250.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.