State Street: Beleggersvertrouwen daalt in januari

State Street Global Markets heeft de resultaten bekendgemaakt van de State Street Investor Confidence Index® (ICI) voor januari 2020.

De Global Investor Confidence Index daalde naar 76,5, een daling van 3,2 punten ten opzichte van het herziene cijfer van 79,7 in december. De Europese en Noord-Amerikaanse ICI daalde naar respectievelijk 105,5 en 68,2. De Aziatische ICI steeg tot 93,9.

Een score van 100 op de ICI duidt op een neutrale risicobereidheid. De Investor Confidence Index is een kwantitatieve analyse van het vertrouwen onder institutionele beleggers en komt tot stand op basis van daadwerkelijke handelsdata van State Street Global Markets. Hoe hoger het percentage dat institutionele beleggers investeren in aandelen, hoe groter hun risicobereidheid en vertrouwen.

Michael Metcalfe, hoofd Global Macro Strategy, State Street Global Markets “Het is veelzeggend dat het Europese beleggersvertrouwen verder is gedaald. Dit is vergelijkbaar met de eerste ronde van de aankoop van activa door de Europese Centrale Bank (ECB). Hieruit blijkt dat de belofte om te kopen een even grote - zo niet grotere – signaalfunctie heeft voor beleggers dan het daadwerkelijk kopen. Ondertussen betekent de afsluitingsdatum voor deze meting (1/22/2020) dat de potentiële impact van de verdere verspreiding van het Novel Coronavirus op het sentiment niet wordt meegenomen deze maand.”