Invesco verlaagt fee Invesco Physical Gold ETC

Vermogensbeheerder Invesco verlaagt de jaarlijkse vaste fee voor de Invesco Physical Gold ETC, dat met een AUM van USD 7,6 miljard één van de grootste in Europa beursgenoteerde producten van de onderneming is. Met een vaste vergoeding van 0,19% per jaar en een spread van rond de twee basispunten, biedt de ETC beleggers de laagste totale ‘cost of ownership’ vergeleken met concurrerende producten in Europa.

De ETF-tak van Invesco kende met bijna USD 12 miljard netto instroom een sterk 2019. Hiermee eindigde de vermogensbeheerder op plek 3 op de lijst met ‘net new assets’ van Europese ETF-aanbieders. De prijsverlaging van Invesco’s grootste goud-ETF is een volgende stap in de groeiende rol die Invesco speelt op het gebied van ETFs.

De vraag naar goud nam sterk toe in 2019, waarbij centrale banken voor het 10e achtereenvolgende jaar meer goud kochten dan verkochten en het bedrag dat beleggers in goud ETP's aanhouden op een recordhoogte stond. In 2019 werd wereldwijd voor USD 19,3 miljard aan goud-ETP's gekocht, waarvan US $ 8,8 miljard toegewezen kan worden aan in Europa genoteerde producten.