Aandelenfondsen kopen energie, nutsbedrijven en technologie bij

Bijdrage geschreven door Ronald Van den Oever Morningstar.nl

Aandelenbeleggers hebben het sinds de start van 2018 flink voor de kiezen gehad. De volatiliteit nam flink toe en de verschillen in prestaties tussen de sectoren zijn groot. Morningstar's Muna Abu-Habsa bespreekt die verschillen: in het bijzonder energie en technologie doen het goed.

Voor aandelenbeleggers is 2018 nu al een bewogen jaar. In februari steeg de volatiliteit sterk door zorgen over de inflatie en de rente. Ook de onzekerheden rond de wereldhandel door politiek gekrakeel droegen in maart bij aan de volatiliteit. Al met al is de brede marktindex dit jaar tot dusver met 1% gedaald.

De verschillen in rendementen tussen de diverse sectoren zijn groot. Morningstar's Muna Abu-Habsa bespreekt die verschillen in onderstaande video. We verklappen vast dat onderwaardering van aandelen in de sectoren energie, nutsbedrijven en technologie ertoe heeft geleid dat veel fondsmanagers van aandelenfondsen juist die aandelen zijn gaan bijkopen.

Bron: Morningstar.nl

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.