Drie nieuwe fondsen met een Morningstar Analyst Rating

Bijdrage geschreven door Robert Van den Oever Morningstar.nl

De ratingwijziging van afgelopen week bij Morningstar betreffen drie beleggingsfondsen die voor het eerst een Morningstar Analyst Rating krijgen van onze fondsanalisten. Lees hier welke drie fondsen dat zijn.

BSF Global Long/Short Equity

Het BlackRock Strategic Fund Global Long/Short Equity fonds wordt vanaf nu gevolgd met een Morningstar Analyst Rating van Bronze. Dit fonds volgt dezelfde strategie als het in de Verenigde Staten gevestigde BlackRock Global Long/Short Equity fonds. Dit marktneutrale fonds in wereldwijde aandelen wordt beheerd door leden van BlackRock 's Scientific Active Equity Group en wordt geleid door portefeuillemanagers Kevin Franklin en Raffaele Savi. Beide zijn co-chief investment officers voor het actieve aandelenbeleggen.

Morningstar-analist Francesco Paganelli vindt dit fonds een aantrekkelijke propositie in het marktneutrale segment. Het past een volledig systematisch, kwantitatief gedreven proces toe waarbij de beheerders zich proberen te onderscheiden door af te gaan op signalen die voortkomen uit niet-traditionele informatie. Een groep van 40 analisten ontwikkelt modellen om lange- en korte-termijn kansen voor de portefeuille te ontdekken. De analisten worden ondersteund door een grote organisatie die zijn uitgaven aan data heeft vergroot en die de groep mensen die het fonds beheert, versterkt en uitbreidt.

Het track record van de strategie sinds de oprichting is vrij sterk, maar het kostenplaatje van het fonds is een zwak punt. Als geheel onderstreept ons vertrouwen in het team en het proces onze positieve visie op het fonds.

Pimco GIS Mortgage Opportunities

Morningstar's obligatiefondsenanalist Mara Dobrescu volgt vanaf nu het Pimco GIS Mortgage Opportunities fonds met een Morningstar Analyst Rating van Bronze. Door de focus op hypotheek-gerelateerde beleggingen past het niet bij iedere belegger zonder meer in de portefeuille, maar de voordelen van dit fonds zijn Pimco's analytische deskundigheid bij het beoordelen van hypotheeksectoren en de risicobewuste portefeuille-opbouw door het team.

De UCITS-variant van dit fonds is pas in 2017 geïntroduceerd, maar de al langer bestaande Amerikaanse variant heeft sinds 2012 rendementen opgeleverd die tot de top van zijn categorie behoren, vooral dankzij het non-agency gedeelte aan hypotheken in de portefeuille. De strategieën die hier worden toegepast, bevatten volop risico, meer dan traditionele obligatiefondsen, maar beheerder Dan Hyman en zijn team hebben bewezen dat zij die risico's heel goed kunnen managen.

PineBridge Global Dynamic Asset Allocation

Morningstar-analist Barbara Claus volgt vanaf nu het PineBridge Global Dynamic Asset Allocation fonds met een Morningstar Analyst Rating van Bronze. Dit fonds is volgens de analist een solide keuze voor beleggers vanweg de zeer robuuste aanpak van asset allocatie en de ervaren beheerders.

Het belangrijke sterke punt van het fonds is de robuuste en herhaalbare aard van het beleggingsproces dat dynamisch alloceert tussen groei- en defensieve aandelen zoals aandelen en obligaties op basis van medium en lange-termijn voorspellingen voor de diverse vermogenscategorieën.

Het fonds profiteert ook van het 21-koppige multi-asset team onder leiding van Michael Kelly dat maar weinig verloop in de hogere kringen kent. Ook kan het fonds zijn voordeel doen met de expertise van het fondshuis op het gebied van aandelen in bredere zin, vastrentende waarden, valuta en activiteiten op het gebied van private assets.

Een pijnpunt betreft de lopende-kostenfactor die voor de euro-gehedgde aandelenklasse A1H 2,01% bedraagt en dat is hoger dan concurrenten. Voor beleggers in Nederland is er de rebatevrije aandelenklasse Y die een lopende-kostenfactor van 0,91% kent.

Bron: Morningstar.nl

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.