Spaanse markten verder open voor crypto

De Spaanse markt heeft aangekondigd dat het de beleggingsondernemingen in staat zal stellen crypto te verhandelen, maar met bepaalde eisen. Dit nieuws is afkomstig van de Spaanse marktregulator. Een nieuwe reeks richtlijnen is gepubliceerd door de National Securities Market Commission, kortweg CNMV. Ze hebben een aantal verschillende crypto-investeringsmodi toegestaan. Dit zijn onder meer exploitanten van beleggingsfondsen, instellingen voor collectieve belegging en kapitaalinvesteringsprogramma's.

De eerste voorwaarde is gehandhaafd dat het geld alleen wordt aangeboden voor op crypto gebaseerde producten in gevallen waarin de verkoop- en aankoopoperaties door derden de marktprijzen bepalen.

De tweede voorwaarde betreft fondsbeheerders. Fondsbeheerders worden verplicht om hun klanten te waarschuwen voor de mogelijke risico's die aan de cryptomarkt zijn verbonden. Ze moeten zich bewust zijn van hun klanten van de speculatieve en vluchtige marktkarakteristieken van cryptocurrency.

Nog steeds afzien van crypto

Ten slotte zullen fondsbeheerders en institutionele beleggers afzien van het beleggen in bepaalde cryptoderivaten en effecten die worden benadrukt door crypto-activa. Dit omvat Exchange Traded Commodities (ETC's) en Exchange Traded Notes (ETN's).

Hoewel er geen Spaanse fondsen zijn begonnen met investeren in crypto, verwachten de experts een positieve activiteit nadat crypto is toegestaan ​​en beschouwen het als een katalysator voor crypto-investeringen. Velen zeiden dat het Spaanse managers zou helpen om de leiding van Amerikaanse bedrijven te volgen.

Vluchtige crypto's

Het nieuws kwam zeer onverwacht, zoals eerder, CNMV verklaarde duidelijk het onverwachte vluchtige marktgedrag van de cryptocurrency. De Centrale Bank van Spanje en CNMV hebben de klanten beide gewaarschuwd voor het volatiele marktkarakter van de prijzen. Ze beschouwden crypto als een ongereguleerde sector.

Spaanse beleggers beleggen misschien liever in traditionele activa en aandelen dan in directe BTC-aankopen. Dit werd uitgedrukt door een professor economie aan de Universidad San Pablo in Madrid.