India op het punt om crypto toe te staan

Het bitcoin-bloedbad gaat door op de markt en het nieuws is gekomen dat India waarschijnlijk gaat nadenken over regulering van BTC in plaats van een verbod.

In de afgelopen jaren heeft India continu vastgehouden aan het verbod op cryptocurrency, maar nu verwelkomen de crypto-voorstanders deze rapporten van de Indiase autoriteiten. Het Hooggerechtshof ontspoorde elke kans om in cryptocurrency in het hele land te handelen.

Maar de rapporten van de Economic Times zeggen dat de Indiase regering een nieuw panel van experts aanwijst die onderzoek zouden doen naar de mogelijkheid van cryptocurrency-regulering in India.

Toch is er geen officiële kennisgeving door de regering gedaan, maar de media beweerden dat we deze informatie uit geldige bronnen hebben gehaald.

De Economic Times beweerde dat er een dominante mening was over een volledig verbod op cryptocurrency van overheidsfunctionarissen zoals de minister van Financiën, Subhash Garg. Een andere hoge functionaris citeerde:

“Er is een mening binnen de regering dat de aanbevelingen van de Subhash Garg gedateerd zijn en dat een nieuwe kijk op het gebruik van crypto's nodig is in plaats van een totale ban. ”

De media gaven aan dat er in dit verband nog geen resolutie is aangenomen en dat de vorming van de voorgestelde commissie van deskundigen ook nog niet is vormgegeven.

De minister van Financiën, Anurag Thakur, had in dit verband echter een ontmoeting met de leden van de crypto- en banksector. Zijn naam komt ook in aanmerking om aan de commissie te worden toegevoegd.

De commissie zal ook onderzoek doen naar het voorstel van de Reserve Bank of India voor de uitrol van de digitale roepie en het maken van blockchain-gerelateerd beleid. Siddharth Memon, COO van het WazirX-handelsplatform van Binance, zei:

“Dit is enorm. Crypto wordt eindelijk gereguleerd in India. ”

Mede-oprichter Nischal Shetty bedankte de Indiase minister van Financiën, Nirmala Sitharaman, hartelijk voor het nemen van een initiatief voor blockchain-regulering in plaats van het verbieden van crypto.