Groei cryptovaluta in vogelvlucht

De afgelopen jaren hebben cryptovaluta voor aardig wat opschudding gezorgd. Extreme rendementen werden er behaald, maar ook diepe dalen hebben hun sporen achter gelaten. Hierdoor is de media soms wat sceptisch over de digitale munten. Toch is er sinds begin 2021 weer flinke groei in deze markt en worden de munten serieuzer genomen dan ooit.

Opvallende groei bij Bitcoin

Veel mensen kennen de Bitcoin vooral als cryptovaluta. Dit was tevens ook één van de eerste cryptovaluta’s op de markt. De koers leek even een beetje stil te liggen na de explosieve groei in 2017 maar heeft inmiddels de draad weer opgepakt en is bijna hoger dan ooit.met maar liefst een waarde van € 38.000 in september 2021.

Weet waar je in belegt

Toch heeft de munt andere tijden gekend en stond het 2 jaar geleden ins 2019 op een waarde van zo’n 3.000 euro. Dit leert ons dat in de cryptovaluta zaken snel kunnen veranderen. Per uur kan de koers zo hard stijgen of dalen dat je veel geld kunt verliezen en winnen. Daarom is het verstandig om goed te weten wat je met je geld doet en het beleggen wellicht over te laten aan de professionals op het gebied van beleggen. Je crypto beheerd beleggen is een handig idee als je wel wilt beleggen, maar hier niet de zorgen van wilt delen.

Waarom behalen beleggers meer rendement?

Partijen die beleggen in crypto’s voor de gewone burger behalen over het algemeen meer rendement op de cryptomarkt doordat ze gebruik maken van meerdere analyses. Zo analyseren ze een cryptovaluta grondig door middel van een technische en fundamentele analyse voordat er geld op wordt ingezet. Zo wordt er niet belegd op basis van vraag en aanbod (wat de meeste particuliere beleggers doen) maar op basis van onderzoek en analyses.