Deze altcoins kunnen interessant worden in 2022

Steeds vaker kiezen mensen voor alternatieven voor de Bitcoin. Altcoins, zoals deze alternatieven ook wel worden genoemd, zijn er volop. Hoewel niet iedereen het ermee eens zal zijn, zijn altcoins misschien wel net zo interessant te noemen als de Bitcoin. Ze zijn in ieder geval toegankelijker: één hele altcoin is sowieso goedkoper dan één hele Bitcoin.

Van plan om te gaan investeren in cryptocurrency? Kijk dan dus ook zeker eens naar altcoins, zoals de DOGE van Dogecoin of SOL van Solana. In dit artikel bespreken we enkele altcoins met je die interessant kunnen gaan worden in 2022. Onthoud: investeer altijd op de lange termijn om zoveel mogelijk uit je investering te halen en investeer alleen met geld dat je kunt missen.

Dogecoin koers: wat is Dogecoin?

Een van de meest veelbelovende cryptomunten voor 2022 is de DOGE, de munt op de Dogecoin koers. Wat ooit begonnen is als een grap is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze cryptomunt op de koers. Deze gloednieuwe munt is ontworpen door software-engineers Billy Markus en Jackson Palmer en heeft de meme van de welbekende Shiba Inu-hond als logo. Hoewel DOGE dus ooit als een gebbetje begon, hadden Markus en Palmer wel een doel: een breder publiek kunnen bereiken dan Bitcoin kon en kan.

Ze zeggen daarom onder andere dat DOGE een ‘leuke en internetvriendelijke valuta’ is. Dat zou er nog wel eens voor kunnen zorgen dat de waarde van de Dogecoin in 2022 flink kan gaan stijgen nu steeds meer ‘gewone’ mensen investeren in cryptomunten. Niemand minder dan Tesla CEO Elon Musk gaf de munt al een zetje toen hij tweette over DOGE en erover vertelde in een show van Saturday Night Live.

Musk is een belangrijk figuur binnen de cryptowereld. Door zijn investeringen en uitspraken in en over cryptocurrency is er al regelmatig een plotselinge stijging of daling geweest van onder andere de Bitcoin.

Ook Chiliz coin in 2022 interessant te noemen

Ook zijn de ogen dit en volgend jaar gericht op een totaal andere munt: de CHZ van Chiliz. Het Chiliz project lijkt het ontzettend goed te doen sinds het begin van 2021. Het grote verschil van Chiliz met andere coins is het feit dat Chiliz dé digitale valuta voor sport en entertainment is. Daarnaast is deze altcoin in de sportwereld de motor achter het allereerste op blockchain gebaseerde platform voor fan engagement, namelijk Socios.com. Binnen dit project wordt er gekeken naar echte sporten en virtuele sporten; hier worden echte fans bij betrokken.

Investeren in Chiliz is dus vooral interessant te noemen voor sportfans, maar kan ook zeker het een en ander bieden wanneer je zin hebt in een avontuur op het gebied van altcoins naast je bestaande aandelen en obligaties. Binnen deze coin kunnen mensen CHZ-tokens aanschaffen die ze weer uit kunnen geven aan zogeheten fan tokens van hun favoriete club. Met zo’n fan token mogen ze meebeslissen bij bepaalde beslissingen die worden genomen binnen een sportclub.

Zij verbinden zich door middel van zo’n investering dus aan een club. Er zijn steeds meer grotere sportclubs die meedoen aan Chiliz, waaronder Juventus en PSG en er zullen er alleen maar meer volgen.

Investeren in de Solana koers: wat is Solana?

Naast Dogecoin en Chiliz is er nog een interessante koers voor crypto in 2022: de Solana koers. Een van de redenen waarom de Solana koers genoemd mag worden in dit rijtje is omdat Solana bekend staat om de razendsnelle transacties die het systeem kan maken. Er is slechts één seconde nodig om ruim 50.000 transacties te verwerken. Dat is een aantal waar Ethereum en Bitcoin jaloers op mogen zijn.

Bij Ethereum kan één transactie bijvoorbeeld 12 seconden duren en bij Bitcoin kan deze tijd zelfs oplopen tot 10 minuten. De komst van Ethereum was al een grote ‘concurrent’ voor Bitcoin; moet je je voorstellen wat Solana in de toekomst kan gaan betekenen.

Tot slot nog wat meer over Solana. Je wilt immers wel weten waar je in gaat investeren. Solana is een nieuwe generatie van de openbare blockchain technologie. Het platform van Solana bestaat uit een laag die tot 710.000 transacties per seconde zou kunnen verwerken, in ieder geval theoretisch gezien. Hierbij wordt de veiligheid van het systeem en de gebruiker niet in gevaar gebracht. Ook kunnen gedecentraliseerde toepassingen, die ook wel dApps worden genoemd, heel snel en voordelig worden afgehandeld.

Voor (nieuwe) gebruikers hele interessante voordelen; helemaal in vergelijking met andere cryptomunten. De verwachting met deze stevige basis is dan ook dat veel mensen gaan investeren in de Solana koers wat ertoe zal leiden dat de waarde ervan in 2022 flink omhoog gaat.