Koersdoelen Northern Rock omlaag

Na de recente kredietperikelen rondom Northern Rock worden door diverse zakenbanken en brokers de koersdoelen voor het aandeel omlaag gezet. Opvallend is dat er na het recente nieuws de consensus over het aandeel gematigd blijft. Diverse partijen zijn het er over eens dat vooral de particuliere markt overdreven reageert omtrent de kredietwaardigheid van Northern Rock. Recent heeft de Engelse minister van Financiën de gelden geplaatst bij Northern Rock gewaarborgd.

Analist Simon Willis van de Ierse effectenbroker NCB Stockbrokers zet zijn advies naar verkopen. Het koersdoel van 250 GBp wordt bepaald op basis van 7 x de winst per aandeel 0.7 x de price to bookwaarde van volgend jaar. Zakenbank Goldman Sachs zet het koersdoel fors terug naar 296 GBp met een gehandhaafd houdenadvies.

De forward pe van Northern Rock van 2.99 is nu veruit het laagste van de Europese bankensector. Een belegging in het aandeel levert dit jaar een verlies op van rond de 65%. Het aandeel gaat op 26 september ex-dividend. Het interimdividend wordt op 28 september bekend gemaakt. De resultaten over 2007 worden op 23 januari gepubliceerd.