Aandeel Volkswagen al jaren bij Duitse rode lantaarndragers

De afgelopen jaren leverde het aandeel Volkswagen de beleggers behoorlijke verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 3 jaar met een aanzienlijk koersverlies van 30 procent één van de slechtste aandelen van Duitsland.

Rendementen Volkswagen versus Duitse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Volkswagen over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

De belegger die het aandeel in 2007 kocht staat nu op een beperkt verlies van 7 procent. Sinds 2012 staat het aandeel op een winst van 19 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een verlies van 5 procent.

Het doorsnee Duitse aandeel won de afgelopen 3 jaar ruim 49 procent. Over de voorbije 3 maanden staat het aandeel in de min (-5 procent). Bij de verliezers in Duitsland over dezelfde periode zitten Centrotherm , Singulus en Gerry Weber .

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 239,94 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 230,68 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Volkswagen in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 12,87 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Volkswagen's resultaat per aandeel op een winst van 27,37 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 6,2 te liggen.

Analisten gaan er niet van uit dat Volkswagen over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de automobielsector ligt op een nihile 1 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 205 euro

Jefferies & Co., Barclays en Independent Research gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Volkswagen's beurswaarde 34,99 miljard euro.

Historische beurskoersen aandeel Volkswagen

financiele analyse volkswagen

Om 14.58 stond het aandeel 0,29 procent lager op 169,7 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.