Analistenanticipatie: aandeel Solvay verhandelt nu op fors dividendrement

Houders van het aandeel Solvay kunnen vermoedelijk een aanzienlijke dividenduitkering ontvangen. Gezien de gemiddelde analistenverwachtings heeft het aandeel Solvay nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Per aandeel verwachten de meeste analisten een dividend van 2.43 euro. Solvay 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 10.24 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gediversifieerde industriele bedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2.46 procent.

Historische dividendrendementen Solvay

beurskoers

De historische dividenden over de afgelopen jaren zijn met circa 10.19 per jaar heel aanzienlijk te typeren.

Dividenden forse stimulans voor beleggers

De dividenduitkeringen zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Het aandeel staat sinds 2008 op een koersverlies van 2 procent. Het totale dividendrendement vanaf 2008 komt neer op een aanzienlijke 401 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger vrij dominant.

Ontvangen dividenden aanzienlijke compensatie

beurskoersDe grafiek bovenstaand toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividendbelasting Solvay terugvragen

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met aandelen uit het buitenland. De dividenduitkeringen zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Om ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen terug te vragen moet u vaak een heel uitgebreid en kostbaar traject door. Het is vaak niet lonend om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen fiscale regime. Doorgaans kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. In de regel kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

Over dit kalenderjaar komen de totale verdiensten van het bedrijf uit Brussels volgens de analisten uit op 5.18 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de totale omzet over 2022 toen het bedrijf 16.07 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Solvay in beeld plus taxaties 2023

aandelenanalyses

Solvay Antwerpen haven ©

Solvay
Solvay


De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 586 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5.94 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 4.

Laatste koersdoelen rond de 26 euro

De laatste 3 adviezen voor het gediversifieerde industriële bedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co., Barclays en Deutsche Bank .

De totale marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 2.46 miljard euro.

Het aandeel staat om 15.36 0.04 procent hoger op 23.74 euro.

Historische koersen Solvay 2007-2023

aandelenanalyses solvay

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.