Deutsche EuroShop op recordjacht aldus analisten

Beleggers in het aandeel Deutsche EuroShop kunnen rekenen op een relatief behoorlijk dividend. Kijkende naar de doorsnee van analistenverwachtingen koerst het aandeel Deutsche EuroShop nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividendbetaling van 1.62 euro. Het aandeel's dividendrendement komt dus op 8.82 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de vastgoedbedrijven ligt op een royale 5.34 procent.

Historische dividendrendementen Deutsche EuroShop

fundamantele data

De betaalde dividenden over de afgelopen jaren zijn met gemiddeld 3.78 per jaar behoorlijk te noemen.

Dividenduitkeringen behoorlijke stimulans voor beleggers

De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

De belegger die sinds 2008 zijn aandelen heeft aangehouden staat nu op een verlies van 17 procent. De belegger die ieder jaar vanaf 2008 zijn dividenden herbelegd zou hebben heeft nu een royaal extra rendement van 94 procent. De impact van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger aanzienlijk.

Dividenden helpen beleggers uit het rood

fundamantele dataDe bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividendbelasting Deutsche EuroShop terugvragen

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met aandelen uit het buitenland. De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Voor het terugvragen van de ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen moet u vaak een kostbaar traject door. Het is vaak de moeite waard niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen fiscale regime. Doorgaans kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Doorgaans kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

Morgen opent het Duitse Deutsche EuroShop haar boeken over het afgelopen kwartaal. Over dit kalenderjaar komen de totale verdiensten van het bedrijf uit Hamburg volgens de analisten uit op 268.98 miljoen euro. De omzet zou volgens het analistengilde dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is behoorlijk meer dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 212.81 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Deutsche EuroShop in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 109 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 1.82 euro over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 10.09.

Meest actuele taxaties rond de 22 euro

Deutsche Bank , HSBC en Nord Landesbank gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 1.14 miljard euro.

Historische koersen Deutsche EuroShop voorbije 17 jaar

koersgrafieken deutscheeuroshop

Om 9.02 staat het aandeel 1.74 procent hoger op 18.36 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.