Analisten verwachten over 2024 omzetgroei omzet IMCD

Morgen komt het Nederlandse IMCD met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit Rotterdam dit jaar uit op 4.77 miljard euro. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de opbrengsten over 2023 toen de omzet 4.44 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten IMCD in beeld plus taxaties 2023

koersdata

De analisten rekenen voor 2024 op een nettowinst van 365 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 6.41 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23.63 te liggen.

Per aandeel gaan de analisten uit van een dividendvergoeding van 2.2 euro. IMCD 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 1.45 procent. Het doorsnee dividend van de chemiebedrijven ligt op een prima 2.11 procent.

Laatste taxaties rond de 164 euro

De laatste 3 adviezen voor het chemiebedrijf zijn afkomstig van Barclays , Berenberg en Jefferies & Co..

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 8.62 miljard euro.

Historische aandelenkoersen IMCD

koersdata imcd

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.