Analisten verwachten over 2024 omzetdaling omzet BPost, vrij hoog dividend

Morgen opent het Belgische BPost haar boeken over het afgelopen kwartaal. Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit Brussels dit jaar uit op 4.25 miljard euro. Dit is licht minder dan de totale baten over 2023 toen het concern 4.26 miljard euro ontving.

Historische omzetten en resultaten BPost in beeld plus taxaties 2023

koersdata

BPost Kontich ©

BPost
BPost


De analisten gaan voor 2024 uit van een nettowinst van 120 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van BPost 's resultaat per aandeel op een winst van 60 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende op 6.17 te liggen.

Fors dividend BPost

Over het lopende boekjaar ligt de gemiddelde verwachting van de dividenduitkering op 24 cent. BPost 's rendement op het dividend ligt dus op 6.49 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een royale 2.41 procent.

Actuele koersdoelen nabij de 4 euro

De meest recente adviezen voor het transport-logistieke bedrijf zijn afkomstig van ING, KBC Securities en DeGroof Petercam.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 739 miljoen euro.

Historische koersen aandeel BPost

koersdata bpost

Het aandeel sloot dinsdag op 3.7 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.