Aalberts Industries bij beste Nederlandse aandelen

Het aandeel Aalberts Industries was voor de lange termijn beleggers een schot in de roos. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een aanzienlijke koerswinst van 200 procent één van de beste aandelen van Nederland. Het doorsnee Nederlandse aandeel steeg de afgelopen 10 jaar ruim 35 procent. Andere winnaars over de afgelopen 10 jaar zijn BE Semiconductor, ASML en Acomo .

Rendementen Aalberts Industries versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Aalberts Industries over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een stevige winst van 200 procent. Sinds 2012 noteert het aandeel op een winst van 141 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een winst van 2 procent.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 2,82 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen het concern 2,69 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aalberts Industries in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 254 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2,27 euro verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 18,63 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,71 cent. Aalberts Industries's dividendrendement komt hiermee uit op 1,68 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gediversifieerde industrieën sector ligt op een magere 1 procent.

Recentste taxaties rond de 40 euro

De laatste 3 adviezen voor het gediversifieerde industriële bedrijf zijn afkomstig van ING, DeGroof Petercam en NIBC.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aalberts Industries's totale beurswaarde 4,68 miljard euro.

Historische koersen Aalberts Industries 2007-2018

financiele analyse aalbertsindustries

Het aandeel sloot vrijdag op 42,28 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.