Beter Bed bij slechtste Nederlandse aandelen

De afgelopen jaren leverde het aandeel Beter Bed de beleggers behoorlijke verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar met een aanzienlijk verlies van 43 procent één van de slechtste aandelen van Nederland. In de jaren hiervoor zagen we vaak hele forse uitslagen die vrij ongewoon zijn voor smallcapaandelen en meer op gokrendementen leken. Voor informatie over gokken kunt u terecht op infos sur les promotions Ladbrokes. In 2015 had het bedrijf had haar hoogste niveau van het afgelopen decennium (bij een koers toen van ruim 23 euro per eind 2015). Momenteel koerst het aandeel nu nog maar op nipt een kwart ervan.

Rendementen Beter Bed versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Beter Bed over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

De belegger die het aandeel in 2007 kocht staat nu op een beperkt verlies van 36 procent. Het aandeel koerst vanaf 2012 op een verlies van 43 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een verlies van 16 procent.

Het doorsnee Nederlandse aandeel won de afgelopen 5 jaar ruim 77 procent. Bij de verliezers in Nederland over dezelfde periode zitten Espirite, Thunderbird en Kardan .

De omzet van Beter Bed over dit jaar komt uit op 426,8 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 416,43 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Beter Bed in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 16 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 71 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10,99 te liggen.

Fors dividend Beter Bed

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,6 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 7,69 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van huishoudelijke goederen levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Laatste taxaties rond de 11 euro

KBC Securities, Kepler Capital Markets en NIBC gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Beter Bed ' momenteel circa 171,25 miljoen euro.

Historische koersen Beter Bed voorbije 10 jaar

fundamenteel onderzoek beterbed

Het aandeel staat om 11.01 0,26 procent hoger op 7,8 euro. Beter Bed is begin jaren '80 opgericht met de opening van twee slaapspeciaalzaken. Beter Bed is sinds 1996 beursgenoteerd en is een marktleider in Nederland op het gebied van slaapkamers en aanverwante artikelen. De keten heeft ruim 80 winkels waarvan de meesten op meubelboulevards zitten.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.