Exmar al jaren stevige underperformer in Belgie

De afgelopen jaren leverde het aandeel Exmar de beleggers significante verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een significant verlies van 57 procent één van de slechtste aandelen van Belgie.

Rendementen Exmar versus Belgische aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Exmar over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten hebben momenteel een fors verlies van 57 procent. Sinds 2012 koerst het aandeel op een verlies van 24 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een winst van 18 procent.

Het doorsnee Belgische aandeel won de afgelopen 10 jaar ruim 60 procent. Bij de verliezers in Belgie over dezelfde periode zitten U & I Learning , Team Kalorik en Think-media .

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 255 miljoen euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 93,41 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Exmar in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 14 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 73 cent. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor -8,48.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 0,15 cent. Exmar 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 2,42 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de watertransportbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Actuele koersdoelen rond de 7 euro

De laatste 3 adviezen voor het watertransportbedrijf zijn afkomstig van ABN AMRO, KBC Securities en DeGroof Petercam.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Exmar 's beurswaarde 351,73 miljoen euro.

Historische koersen aandeel Exmar

fundamenteel onderzoek exmar

Het aandeel staat om 14.12 2,58 procent hoger op 6,19 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.