Cyclische verzekeraars favoriet bij ABN

Maandag hebben de analisten van ABN AMRO het Zwitserse Zurich Financial Services van hun Recommended List gehaald. De analisten blijven het aandeel positief beoordelen, maar geven nu de voorkeur aan meer cyclische levensverzekeraars zoals het Franse AXA . De consensus voor het Zwitserse concern blijft overwegend positief.

Zurich Financial Services
De analisten van ABN AMRO hebben Zurich Financial van hun Recommended List afgehaald omdat hun strategische voorkeur momenteel uitgaat voor de subsector Levensverzekeringen. Het koopadvies voor Zurich Financial blijft wel gehandhaafd. De analisten onderstrepen nogmaals dat zij een positieve kijk hebben op concurrent AXA , waarvoor ook een koopadvies uitstaat.

De analisten wijzen erop dat het sterke en defensieve profiel van Zurich Financial hen zeker aanspreekt, maar stellen dat beleggers momenteel een meer georiënteerd zijn op de cyclische kant van de verzekeringsindustrie. Beleggers denken dat hier meer opwaarts potentieel valt te halen.

Recommended List
Voor de volgende aandelen hebben de analisten van ABN AMRO momenteel een koopadvies uitstaan:

  • Aegon
  • Allianz
  • AXA , en tevens staat het aandeel op de Recommended List
  • Zurich Financial Services

    Aegon
    Voor Aegon staan momenteel 11 koop-, 15 houd- en 11 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus voor het aandeel neutraal is. Analisten verwachten gemiddeld een koersdoel van 5,43 euro, wat het verwacht rendement brengt op een schamele 3,93%.

    Allianz
    Op dit moment staan er voor Allianz 26 koop-, 8 houd- en 6 verkoopadviezen uit, wat een zeer positieve consensus oplevert. Gekeken naar de laatste 10 adviezen is de consensus nog positiever. Van de laatste 10 adviezen zijn er 6 positief, 3 neutraal en slechts 1 negatief. Het gemiddeld koersdoel bedraagt 85,47 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 6,55%.

    AXA
    AXA krijgt momenteel van de analisten 20 koop-, 7 houd- en 6 verkoopadviezen, waardoor de consensus overwegend positief is. Het gemiddeld koersdoel bedraagt 18,54 euro, wat een verwachte outperformance creëert van 7,97%.

    Zurich Financial Services
    Voor Zurich Financial Services staan momenteel 15 koop-, 7 houdadviezen en slechts 1 verkoopadvies uit, waardoor de consensus overwegend positief is. Het gemiddeld koersdoel bedraagt momenteel 267,71 Zwitserse frank, wat resulteert in een verwacht rendement van 36,80%.