Marktwaardering Volkswagen omhoog, consensus omlaag

Het aandeel van de Duitse automobielproducent behoort tot de outperformers van de DAX 30. Sinds januari dit jaar is de koers van het aandeel al meer dan 100% in waarde gestegen. Gisteren steeg het aandeel fors na positief analistencommentaar. Tevens werd de aandelenkoers gesteund door berichten over de steeds heviger wordende overnameperikelen door Porsche. De consensus over het aandeel is zeer verdeeld met als zwaartepunt verkopen. Dit komt ook tot uiting in de gemiddelde koerswinstverhouding die rond de 20 euro onder de huidige koers staat.

Gemeten aan de hand van de koerswinstverhouding wordt het aandeel nu op een historisch hoog niveau verhandeld. De forward pe bedraagt momenteel 25,71 en dit is het dubbele van de koerswinstverhouding in 2006. In 2006 bedroeg de winst per aandeel 7,07 euro, dit was meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2005.

Vandaag handhaven de analisten van Citigroup hun verkoopadvies voor het aandeel waarbij de taxatie van de winst per aandeel omhoog geschroefd werd naar 12,69 euro (van 10,20 euro).