Handel in opties Heijmans vandaag van start

Euronext is vandaag de handel in opties op het aandeel Heijmans gestart op Liffe NYSE Euronext . De notering van opties is een gevolg van de toegenomen belangstelling en de stijgende omzet in het aandeel Heijmans . De introductie van de opties maakt het aandeel Heijmans aantrekkelijker voor beleggers die de mogelijkheid willen hebben hun posities in aandelen Heijmans af te dekken om daarmee de risico's van sterke koersfluctuaties te beperken, of juist te profiteren van deze bewegingen.

In een reactie op deze introductie zegt Guus Hoefsloot, voorzitter van de Raad van Bestuur van Heijmans ; "De introductie van opties op het aandeel Heijmans is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Heijmans als beursgenoteerde onderneming. Het weerspiegelt de groeiende belangstelling voor het aandeel sinds de beursintroductie in 1993. Het biedt beleggers de mogelijkheid risico's beter beheersbaar te maken en dat strookt met het beleid dat wij als onderneming nastreven."

Alan van Griethuysen, executive director van Liffe ( NYSE Euronext ), zegt, " Heijmans is uitgegroeid tot een succesvol midkap fonds. Het is een mooi Nederlands bedrijf dat internationaal opereert en wij zijn dan ook blij met de introductie van opties op deze onderneming."

De markt in Heijmans opties wordt ondersteund door het zeer succesvolle marktmodel dat in Amsterdam is ontwikkeld en dat ook geïmplementeerd is in Brussel, Parijs en Londen. Dit marktmodel geeft beleggers de mogelijkheid om altijd op concurrerende prijzen te handelen. De continue stroom actuele bied- en laatprijzen op het scherm zorgt voor een verhoogde liquiditeit.