Aandeel Aperam nu qua PE bij duurste metaalproducenten

Het Nederlandse aandeel Aperam noteert momenteel met één van de hoogste CAPE-ratio's van de metaalproducenten. Voor een aandeel wordt nu circa 95 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Zodoende kost het aandeel significant hoger dan het gemiddelde aandeel uit de metaalsector dat nu 16 maal de gemiddelde 10-jrs winst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese metaalproducenten

aandelenanalyses

We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese metaalproducenten gemiddeld 27 procent hoger staan. Zij deden het daarmee beter dan de Amerikaanse sector die 16 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 12 en de Europese staat op 20. Er lijkt dus een verband met de CAPE-ratio want de gestegen aandelen hebben ook hogere CAPE-ratio's.

De omzet van Aperam over dit jaar komt uit op 4,83 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 4,48 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aperam in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 290 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,4 euro verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 11,76.

Fors dividend Aperam

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,65 euro. Aperam 's dividendrendement is dus 4,13 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de metaalproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Laatste taxaties rond de 47 euro

Deutsche Bank, JP Morgan en Goldman Sachs gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aperam 's marktkapitalisatie 3,11 miljard euro.

Koershistorie Aperam van 2007 tot 2018

aandelenanalyse aperam

Het aandeel staat om 11.16 0,28 procent hoger op 40 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.