Fors positief momentum Heijmans

Het aandeel Heijmans was het laatste jaar erg populair bij de beleggers. Het aandeel was door de enorme winst van 74 procent één van de beste aandelen van de bouw- en infrastructuurbedrijven. De peergroup leverde de voorbije 10 jaar een winst op van circa 184 procent. Overige outperformende aandelen in de sector zijn onder andere Bauer Astm en Mota Engil . Bij de sectorwinnaars horen onder andere Carillion , Graa Y Montero S.A.A. en Trakcja PRKiI PRKiI.

Momentum bouw- en infrastructuursector

aandelenanalyses Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 18 maal de winst per aandeel betaald. De sector noteert op 4,4 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 205 procent hoger en sinds 2007 184 procent hoger.

De omzet van Heijmans over dit jaar komt uit op 1,45 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 1,4 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Heijmans in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 18 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 91 cent verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 12,11 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,33 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,99 procent. Het doorsnee dividendrendement van de bouw- en infrastructuursector ligt op een zeker aantrekkelijke 2 procent.

Recente koersdoelen rond de 13 euro

De laatste 3 adviezen voor het bouw- en infrabedrijf zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, ING en NIBC.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Heijmans 's totale beurswaarde 235,9 miljoen euro.

Historische beurskoersen aandeel Heijmans

fundamenteel onderzoek heijmans

Om 11.29 stond het aandeel 0,36 procent hoger op 11,02 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.