Extreem hoog dividend aandeel Bayer

Fors dividend Bayer

Beleggers in het aandeel Bayer kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Bayer nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. De consensus van het dividend ligt op 2,76 euro per aandeel. Bayer's dividendrendement komt hiermee uit op 3,43 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiesector ligt op een magere 1 procent.

Dividendrendementen Bayer

Morgen publiceert het Duitse Bayer haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 38,82 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 35,02 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Bayer in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 6,07 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 6,21 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 12,95.

Laatste taxaties rond de 102 euro

Bankhaus Lampe, Berenberg en Credit Suisse gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Bayer's marktkapitalisatie 67,6 miljard euro. Het aandeel Bayer was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Sinds september vorig jaar staat het aandeel Bayer 22 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 76 en de 118 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 53 procent hoger.

Om 10.33 stond het aandeel 0,15 procent lager op 80,45 euro.

Historische koersen Bayer voorbije 10 jaar

financiele analyse bayer

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.