Nyrstar stevige underperformer bij de Belgische aandelen

Het aandeel Nyrstar leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een aanzienlijke min van 87 procent één van de slechtste aandelen van Belgie.

Rendementen Nyrstar versus Belgische aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Nyrstar over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 aanschaften staan nu op een aanzienlijk verlies van 87 procent. Het aandeel koerst vanaf 2012 op een verlies van 86 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 46 procent.

Bij de verliezers in Belgie over dezelfde periode zitten Accentis , Team Kalorik en U & I Learning .

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 3,6 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 3,53 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nyrstar in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 27 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een verlies per aandeel van 17 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op -13,12.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de metaalproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 3 euro

Goldman Sachs , Exane BNP Paribas en Bank of America Merrill Lynch gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Nyrstar ' momenteel circa 208,46 miljoen euro. Het aandeel Nyrstar was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Nyrstar 67 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2 en de 7 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 87 procent lager.

Koershistorie Nyrstar van 2007 tot 2018

aandelenanalyses nyrstar

Het aandeel staat om 11.24 6,19 procent lager op 2,23 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.