Analisten stellen adviezen Ericsson bij

De afgelopen dagen hebben diverse analisten hun advies en/of koersdoel voor Ericsson neerwaarts bijgesteld, voornamelijk naar houden. Een reden voor deze aanpassingen is dat Ericsson haar verwachtingen voor het vierde kwartaal van 2007 heeft verlaagd. Dit komt door de zwakke dollar en de verwachting dat de verkoop in dit kwartaal lager zal zijn dan de vooraf gestelde verwachtingen door ondermeer instabiliteit in verschillende emerging markets. Daarnaast zijn een aantal analisten van mening dat de markt voor mobiele telefonie-infrastructuur in 2008 een teruggang zal ondervinden.

In het derde kwartaal van 2007 kwam de omzet 4.2 miljard Zweedse Kronen lager uit in vergelijking met het tweede kwartaal van 2007. Redenen hiervoor die het management van Ericsson hiervoor aangeven zijn de lager dan verwachte capaciteitsvergroting in Noord-Amerika en West-Europa. Daarnaast waren de behaalde cijfers in China niet conform de verwachtingen.

De koers-winstverhouding is dit jaar fors afgenomen. Waar het in 2004, 2005 en 2006 nog rond de 17 bevond is het nu 9,62.