Lam Research in top Amerikaanse dividendaandelen

Fors dividend Lam Research

Beleggers in het aandeel Lam Research kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Lam Research nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 4,25 dollar. Lam Research 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,09 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een magere 0,5 procent.

Dividendrendementen Lam Research

Lam Research zal maandag haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 10,27 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2017 toen het concern 11,08 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Lam Research in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 2,48 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 15,03 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 9,16.

Lam Research 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 22,26 miljard dollar. Het aandeel Lam Research was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Lam Research 25 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 136 en de 235 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 502 procent hoger.

Het aandeel sloot donderdag op 137,62 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Lam Research

beurskoers lamresearch

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.