Stevig dividendrendement Wereldhave

Fors dividend Wereldhave

Beleggers in het aandeel Wereldhave kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Wereldhave nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,52 euro verwacht. Wereldhave 's dividendrendement komt neer op 8,22 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de vastgoedbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2 procent op.

Dividendrendementen Wereldhave

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 221,98 miljoen euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 264,34 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Wereldhave in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 135 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 3,37 euro over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 9,1 te liggen.

Laatste taxaties rond de 33 euro

ING, ABN AMRO en HSBC gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Wereldhave 's beurswaarde 1,24 miljard euro. Het aandeel Wereldhave was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Wereldhave 16 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 29 en de 42 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 45 procent lager.

Om 17.35 staat het aandeel 1,93 procent hoger op 30,67 euro.

Historische koersen Wereldhave afgelopen 10 jaar

koersgrafieken wereldhave

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.